BureauSierteelt en The Wunderkammer geven gezamenlijk vorm aan ‘Blumenhalle’ op Internationale Grüne Woche in Berlijn

BureauSierteelt en The Wunderkammer geven gezamenlijk vorm aan ‘Blumenhalle’ op Internationale Grüne Woche in Berlijn

De Berliner Messe heeft BureauSierteelt.nl en The Wunderkammer aangetrokken voor de inrichting van de ‘Blumenhalle’ tijdens de aankomende editie van de Grüne Woche (IGW). Dit internationale groen-evenement van formaat, jaarlijks rond 400.000 bezoekers, vindt plaats van 20 tot 29 januari 2017 in de Messe Berlin, Duitsland. De Blumenhalle is het visitekaartje van de tentoonstelling en trekt jaarlijks veel aandacht. Met het winnende ontwerp kiest de beursorganisatie voor een stijlvolle vertaling van het thema “Het Paradijs is overal” met prachtige bloemen en planten.

Paradijs

Een van de vele hallen die de beurs beslaat wordt de ‘Blumenhalle’ genoemd en is sinds jaren van groot belang voor de Messe Berlin. Elk jaar is er een nieuw thema en vanwege het Lutherjaar in 2017 is voor deze komende editie gekozen voor het thema “Paradise ist überall’, een citaat van Maarten Luther. Dit thema is zeer geschikt voor de presentatie van bloemen en planten en wordt op een verrassende manier vertolkt. De floral designer van de Wunderkammer, Florian Seyd en Ueli Signer hebben een ‘experience’ ontworpen: de bezoeker wordt langs objecten geleid die doen denken aan het paradijs, elk op hun eigen manier. BureauSierteelt.nl is verantwoordelijk voor het overall projectmanagement alsmede de integratie van derde partijen die ook een plek in de hal krijgen zoals: de telersvereniging ZVG, de IGA, KleinGärtner en de Friedhofgärtner. Het originele persbericht van de Messe Berlin is hier te lezen.

Internationale Grüne Woche

De internationale land-en tuinbouw expositie is opgericht in 1926, en vindt dus in 2017 voor de 82ste keer plaats. De IGW is een one-of-a-kind tentoonstelling voor de agri-, land- en tuinbouwsector. Tegelijkertijd is de IGW de van oorsprong voor de Global Forum voor Voedsel en Landbouw (GFFA) met meer dan 60 aangelsoten vakministers. Producenten uit de hele wereld komen naar de IGW om voedsel en luxe items te testen en hun merkbekendheid versterken. Gezien de consumententrends, blijkt dat regionale inkoop een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Herbruikbare hulpbronnen, biologische landbouw, plattelandsontwikkeling en tuinieren spelen een steeeds grotere rol tijdens de ‘groene week’.

Een etalage voor internationale kwekers

Kwekers en/of exporteurs die geïnteresseerd zijn hun producten aan een groot publiek in Duitsland te tonen, zijn van harte welkom om zich als sponsor aan te melden; er is plek voor het promoten van bekende, nieuwe en/of bijzondere producten die een weg zoeken naar de Duitse markt. Meedoen? Neem contact op met Francine van Wijk via + 31-6 533 555 49 of francine@BureauSierteelt.nl

Reageren is niet mogelijk.